Menu

Εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι

Εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι

Η εκπαίδευση του σκύλου σας είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε μια αρμονική και χαρούμενη συμβίωση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, καθοδηγείτε ουσιαστικά το κατοικίδιο σας να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο μέσα στο σπίτι αλλά και κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι η συνεργασία με έναν εκπαιδευτή, καθώς εκείνος γνωρίζει πλήρως πώς συμπεριφέρονται και αντιδρούν τα σκυλάκια στις διάφορες καταστάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες φορές κατά τις οποίες αυτό δεν είναι εφικτό. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε ως επιλογή την εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι, βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο!

 

Η εκπαίδευση σκύλων γενικότερα, αλλά ακόμη περισσότερο στο σπίτι, είναι μια διαδικασία που απαιτεί πειθαρχία, συνέπεια και υπομονή! Σκεφτείτε το μικρό σας φίλο ως ένα πλάσμα που ανακαλύπτει τώρα τον κόσμο γύρω του, οπότε ό,τι μαθαίνετε χρειάζεται πολλές δόσεις καλής διάθεσης και επανάληψης! Χρησιμοποιείτε πάντα φιλικό τόνο και μην το τιμωρείτε αν κάνει κάτι λάθος. Αντίθετα, υποδείξτε του ευγενικά τη σωστή συμπεριφορά. 

 

Έχετε τις κατάλληλες λιχουδιές Josera για την εκπαίδευση σας; Βρείτε τη γεύση που θα αγαπήσει το κουτάβι σας!

 

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι;

Η εκπαίδευση ενός κατοικιδίου έχει διάφορα στάδια και διαφέρει ανάλογα με το ίδιο το κατοικίδιο, την ηλικία και το χαρακτήρα του. Πρώτο μας μέλημα όταν αποκτάμε ένα κουτάβι είναι να το καθοδηγήσουμε στην υιοθέτηση ορισμένων βασικών συνηθειών. Σε αυτές περιλαμβάνεται: 

  • Εκμάθηση σπιτιού 
  • Εκμάθηση τουαλέτας 
  • Εξοικείωση με το περιβάλλον, τους ανθρώπους και άλλα ζώα

 

Το σπίτι-κρεβάτι ενός σκύλου είναι πολύ σημαντικός χώρος για εκείνον. Πρέπει, λοιπόν, εξ αρχής να ορίσουμε το μέρος στο οποίο θα κοιμάται, και να τον οριοθετήσουμε ώστε να μένει εκεί πολλές ώρες της μέρας και να μην κοιμάται οπουδήποτε βρίσκει. Δοκιμάστε να τον “δελεάσετε” με την αγαπημένη του λιχουδιά και μαλακές κουβέρτες!  

 

Η εκπαίδευση σκύλων για τουαλέτα, είναι ένα κομμάτι που δυσκολεύει πολλούς ιδιοκτήτες. Για να στεφθούν οι προσπάθειες σας με επιτυχία πρέπει να είστε συστηματικοί και υπομονετικοί. Δημιουργήστε μια ρουτίνα με συγκεκριμένες ώρες και περιοχές και ακολουθήστε την αυστηρά. Επιβραβεύστε το σκύλο σας κάθε φορά που ακολουθεί την επιθυμητή διαδικασία για την τουαλέτα, και κυρίως μην τον μαλώνετε ή τιμωρείτε όταν κάνει κάτι λάθος! 

 

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στην εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι είναι η εξοικείωση με το γύρω περιβάλλον. Εκθέστε τον σκύλο σας σταδιακά σε νέους θορύβους, μέρη και πρόσωπα. Να είστε υπομονετικοί αλλά και αυστηροί. Μάθετε στο σκύλο σας να μην “ανεβαίνει” πάνω στους άλλους και να μην “τραβάει” όταν βλέπει άλλα ζωάκια. 



Βασικές Εντολές Εκπαίδευσης

Πέρα από τα ζητήματα της ομαλής συμβίωσης, θα σας διευκολύνει ιδιαίτερα αν μάθετε στο κατοικίδιο σας ορισμένες βασικές εντολές, όπως: κάτσε, έλα και άστο. 

 

Συνδέστε κάθε εντολή με τρία βασικά πράγματα: 

  • Λέξη 
  • Κίνηση 
  • Επιβράβευση

 

Χρησιμοποιήστε μια συγκεκριμένη λέξη και κίνηση για να υποδείξετε τις εντολές στο σκύλο σας. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνετε απίστευτα το ζωάκι, καθώς θα είναι ξεκάθαρο κάθε φορά τι ζητάτε. Επιβραβεύστε τον με λιχουδιές και φυσικά φιλικό τόνο και χάδια. 

 

Να θυμάστε πάντα ότι η εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι είναι μεν απαιτητική διαδικασία αλλά δεν πρέπει να τη βλέπουμε αυστηρά! Άλλωστε αφορά κυρίως την ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης του ιδιοκτήτη με το κατοικίδιο, και όχι τον έλεγχο του! Οπλιστείτε, λοιπόν, με καλή διάθεση και υπομονή και σκεφτείτε ότι ο κόπος σας θα ανταμειφθεί πλήρως! 

Facebook Twitter Google+ Pinterest