Menu

Τροφές που προκαλούν στο σκύλο δυσκοιλιότητα

Τροφές που προκαλούν στο σκύλο δυσκοιλιότητα

 

Επικρατεί πολύ συχνά η λανθασμένη εντύπωση ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να καταναλώσουν οποιοδήποτε είδος τροφής, σε οποιοδήποτε ηλικιακό στάδιο κι αν βρίσκονται. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές προπαρασκευασμένες τροφές καθώς και φρούτα ή λαχανικά  που ενώ είναι απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο, μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα σε έναν σκύλο. 

 

Τροφές προς αποφυγή: Πλήρης Οδηγός

 

Στη συνέχεια θα δείτε τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλα τρόφιμα  που μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα στο σκύλο σας.

 

#Λαχανικά

Τα λαχανικά, ενώ αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, δεν είναι η πρώτη επιλογή που μας έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για τη διατροφή του σκύλου μας και όχι άδικα. Συγκεκριμένα, οι σκύλοι ενώ ανήκουν στη κατηγορία των παμφάγων ζώων, μπορούν να αφομοιώσουν τη φυτική ύλη έως ένα βαθμό, χωρίς να τους προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον, η κατασκευή τους είναι τέτοια, που αποκομίζουν αποτελεσματικότερα τη διατροφή από ζωικά προϊόντα.

Ως εκ τούτου, καλό είναι να αποφεύγονται σε μεγάλες ποσότητες φρέσκα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι καθώς μπορεί να είναι δύσκολο για το σκύλο σας να τα χωνέψει. Αντιθέτως, δοκιμάστε να τα δίνετε σε μικρότερο βαθμό και αποκλειστικά βρασμένα.

 

#Φρούτα 

Όπως τα λαχανικά, έτσι και τα φρούτα αποτελούν πολύτιμη πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, τα φρούτα περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης αν και είναι φυσικής προέλευσης. Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης προκαλούν επίσης πεπτικά προβλήματα στον σκύλο. 

Έτσι, είναι απαραίτητο να ελέγχουμε την ποσότητα πρόσληψης φρούτων από το σκύλο μας για να είναι υγιής και ευδιάθετος. Μια καλή λύση είναι να του δίνουμε φρούτα σε πολύ μικρές δοσολογίες ή να προτιμούμε φρούτα με λιγότερο δείκτη ζάχαρης όπως το μήλο, το πορτοκάλι κ.ο.κ.

 

#Άλλες τροφές

Τι γίνεται ωστόσο με τις υπόλοιπες τροφές που έχουμε στο σπίτι; Μπορεί ο σκύλος να τις καταναλώσει χωρίς να του προκαλέσουν δυσκοιλιότητα; Πέρα από συγκεκριμένες τροφές, που θεωρούνται έως και δηλητηριώδης για τους σκύλους, καλό είναι να προσφεύγουμε στο κρέας ως μέσο διατροφής. 

 

Ωστόσο είναι σημαντικό να αφαιρούμε σχολαστικά το δέρμα του κρέατος καθώς και τυχόν κόκκαλα καθώς και αυτά μπορούν να συμβάλουν σε πεπτικές διαταραχές. Μάθετε περισσότερα για τη διατροφή του σκύλου στο αντίστοιχο blog μας! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για το σκύλο σας! Επιλέξτε ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου όπως η Josera, η Green Pet Food και άλλες! 

Facebook Twitter Google+ Pinterest