Menu

Σκύλοι και Κορωνοϊός

Σκύλοι και Κορωνοϊός

Εάν η γάτα ή ο σκύλος σας βήχει, τα καλά νέα είναι ότι πιθανώς δεν οφείλεται στο COVID-19. Εμπειρογνώμονες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ) συμφωνούν ότι το COVID-19 είναι κυρίως ανθρώπινη ασθένεια. Είναι απίθανο τα κατοικίδια ζώα να μολυνθούν με τον κοροναϊό που προκαλεί ο COVID-19. Υπάρχουν πολλοί τύποι ιών που μπορούν να κάνουν τις γάτες ή τους σκύλους άρρωστους. Έτσι, ο κτηνίατρός σας θα ελέγξει το κατοικίδιο ζώο σας για να βεβαιωθεί ότι τα συμπτώματα δεν προκαλούνται από έναν πιο συνηθισμένο ιό ή άλλο πρόβλημα υγείας.

Μπορεί να σας κολλήσει το σκυλί κορωνοϊό;

Οι απόψεις σχετικά με τη δοκιμή κατοικίδιων ζώων για τον COVID-19 αλλάζουν καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τον ιό και τις περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι αρχές δημόσιας υγείας και οι κτηνίατροι συνεργάζονται για να προσδιορίσουν εάν ένα ζώο πρέπει να δοκιμαστεί. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα σκυλιά ή οι γάτες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία ότι σε σπάνιες περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορεί να μολύνουν ζώα. Τον περασμένο μήνα, βρέθηκαν δύο σκυλιά και μια γάτα στο Χονγκ Κονγκ, μια γάτα στο Βέλγιο και μια τίγρης στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη. Σε κάθε περίπτωση, υπήρχε έκθεση σε ένα θετικό άτομο COVID-19.

Εάν η γάτα ή ο σκύλος σας είναι άρρωστος, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Φροντίστε να τους ενημερώσετε εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει εκτεθεί σε οποιονδήποτε έχει COVID-19. Ο κτηνίατρός σας θα σας ενημερώσει τι να κάνετε και θα συνεργαστείτε με τις αρχές δημόσιας υγείας για να διαπιστώσετε εάν συνίσταται μια δοκιμή.

Για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το COVID-19 και τα ζώα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του CDC. Και φυσικά, μην ξεχνάτε να φορντίζετε παράλληλα και για την διατροφή του, με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως εκείνες της Josera

Facebook Twitter Google+ Pinterest