Menu

Μπάνιο σκύλου: Ο απόλυτος οδηγός για να τα βγάλετε πέρα

Μπάνιο σκύλου: Ο απόλυτος οδηγός για να τα βγάλετε πέρα

Έχετε αναλογιστεί πόσα βακτήρια κρύβονται στο τρίχωμα του σκύλου από τις καθημερινές του δραστηριότητες και το εξωτερικό περιβάλλον; Το μπάνιο του σκύλου αποτελεί μια αναγκαία διαδικασία τόσο για τη δική του υγιεινή, όσο και τη δική μας, ειδικά στην περίπτωση που ζει μέσα στο σπίτι μας. Υπάρχουν πολλά ειδικά κέντρα περιποίησης σκύλων και κατοικιδίων, όμως όταν το μπάνιο γίνεται από εμάς είναι αναμφίβολα πιο ευχάριστη διαδικασία για τους μικρούς μας φίλους.

 

Χρήσιμα tips για να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας

 

Το μπάνιο του σκύλου μπορεί σε πρώτο στάδιο να τον αναστατώνει, σταδιακά όμως θα το συνηθίσει και θα γίνει μια καλή συνήθεια για αυτόν που θα απολαμβάνει. Πριν γίνει αυτό όμως, είναι χρήσιμο να είμαστε καλά ενημερωμένοι και παρακάτω αναφέρονται μερικά χρήσιμα tips από την ομάδα της Josera για να τα βγάλετε πέρα με το μπάνιο του σκύλου:

 

#1 Επιλέγουμε μέρος

Ανάλογα το μέγεθος του σκύλου μας επιλέγουμε αντίστοιχα που θα τον κάνουμε μπάνιο. Αν είναι μικρόσωμος επιλέγουμε μια λεκάνη, ενώ αν είναι μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους καλό είναι να μπαίνει στην μπανιέρα μαζί με μια πετσέτα ή ένα πατάκι από καουτσούκ, για να μη γλυστράει.

 

#2 Τσεκάρουμε τη θερμοκρασία του νερού 

Στα ζώα δεν αρέσει ούτε το πολύ ζεστό, ούτε το πολύ κρύο. Βάζουμε το χέρι μας κάτω από τη βρύση και επιλέγουμε το χλιαρό νερό και τη μέτρια πίεση του τηλεφώνου για το μπάνιο του σκύλου μας.

 

#3 Επιλέγουμε το κατάλληλο σαμπουάν

Κάθε σκύλος χρειάζεται διαφορετικό σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο του τριχώματός του. Καλό είναι να αραιώσουμε το σαμπουάν με λίγο νερό και να μην το βάλουμε απευθείας πάνω του.

 

#4 Βάζουμε βαμβάκι στα αυτιά του σκύλου

Τα αυτιά του σκύλου είναι μια ευαίσθητη περιοχή και το βαμβάκι θα τον προστατέψει από το νερό, που θα μπορούσε να του προκαλέσει μελλοντικά ωττίτιδα. 

 

#5 Η ώρα του μπάνιου

Βρέχουμε πρώτα τον σκύλο σε όλο το σώμα αποφεύγοντας το κεφάλι και ξεκινάμε να κάνουμε σαπουνάδα στη ράχη, στα πόδια, στην κοιλιά. Τον ξεπλένουμε αργά – αργά προσέχοντας και πάλι να μην πάει νερό στα μάτια και στα αυτιά. Το πρόσωπο τους το πλένουμε απαλά και προσεκτικά με μια πετσέτα που έχουμε μουλιάσει σε νερό προηγουμένως.

 

#6 Επιλέγουμε ξεχωριστή πετσέτα για τον σκύλο

Καλό είναι να αγοράσουμε μια πετσέτα αποκλειστικά για το μπάνιο του σκύλου μας και να μη χρησιμοποιεί κάποια δικιά μας. 

 

#7 Το στέγνωμα του σκύλου

Πριν ξεκινήσουμε το μπάνιο του σκύλου φροντίζουμε να έχουμε έτοιμο το σεσουάρ στην πρίζα και τη βούρτσα του δίπλα μας. Αν τον έχουμε χτενίσει πριν μπει στο μπάνιο, το τρίχωμα ξεμπλέκεται πιο εύκολα και στεγνώνει πιο γρήγορα.

 

#8 Μαθαίνουμε τον σκύλο να τινάζεται στην μπανιέρα

Μετά το μπάνιο σκύλου είναι σημαντικό να τιναχτεί όσο είναι ακόμη μέσα στην μπανιέρα και όχι αφού βγει έξω. Έτσι, έχοντας την κουρτίνα τραβηγμένη τον αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα και είναι βέβαιο πως θα το κάνει από μόνος του.

Ο οδηγός για να τα βγάλετε πέρα με το μπάνιο του σκύλου σας ολοκληρώθηκε! Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοήθησαν και να σας διευκολύνουν το έργο. Και μην ξεχνάτε, πως στη σελίδα της adpet.gr θα βρεις και άλλου τέτοιου είδους χρήσιμα άρθρα για τον σκύλο σας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest