Menu

Τι μπορεί να υποδεικνύει η ουρά της γάτας για την ψυχολογία της;

Τι μπορεί να υποδεικνύει η ουρά της γάτας για την ψυχολογία της;

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που θα θέλατε να ξέρετε τι ακριβώς σκέφτεται η γάτα σας και σε τι διάθεση βρίσκεται πχ. αν πεινάει, αν πονάει κ.α. Υπάρχει λύση για αυτό, οι γάτες έχουν τον τρόπο να μας δείχνουν τι νιώθουν και τι θέλουν, είτε με το νιαούρισμα  είτε με τη στάση  του σώματος τους. Παρατηρώντας την προσεκτικά, πιθανότατα να μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποιες από τις πιο προφανείς διαθέσεις του κατοικιδίου σας. Συχνά αυτό μπορεί να γίνει από τις εκφράσεις του προσώπου του, τις κινήσεις της ουράς του, το στόμα, τα αυτιά, το νιαούρισμα ακόμη και από την γλώσσα τους σώματος του.

Είναι σημαντικό όλοι οι ιδιοκτήτες γατών να αφιερώσουν χρόνο για να κατανοήσουν και να εντοπίσουν τις καταστάσεις που τους προκαλούν ευχαρίστηση ή αγωνία και ακόμη και να αναγνωρίζουν τα σημάδια  μιας  ασθένειας. 
Για τις γάτες η ουρά τους είναι ένα πολύ σημαντικό  όργανο πλοήγησης και ισορροπίας. Οι γάτες μέσω της ουράς τους αποκαλύπτουν τη διάθεσή τους κάθε στιγμή και μάλιστα με ακρίβεια. Από τη στάση της δηλαδή, δηλώνουν στους ανθρώπους και στα άλλα ζώα τα συναισθήματά τους.

Παρακάτω θα σας δώσουμε έναν οδηγό για να μπορέσετε να καταλάβετε  λίγο καλύτερα τι υποδεικνύει η ουρά της γάτας  για την ψυχολογία της:




#1 Ουρά  Γάτας Ψηλά



Αποδεικνύει  ότι νιώθει αυτοπεποίθηση , χαρά και ασφάλεια. Μια γάτα που συναντιέται μ’ έναν άνθρωπο ή με άλλο ζώο και το πλησιάζει ορθώνοντας την ουρά της, σημαίνει πως υποδέχεται γνώριμο  και αγαπητό πρόσωπο. Η  γάτα του σπιτιού υποδέχεται έτσι το αφεντικό της που γυρνάει μετά τη δουλειά και η μαμά γάτα καλεί έτσι τα γατάκια της. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που η χαρά για την στιγμή του φαγητού εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για τις τροφές από την Josera, στην οποία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία για να ικανοποιήσετε το γατάκι σας.


Επίσης πολλές αδέσποτες γάτες εκφράζουν μ’ αυτόν τον τρόπο σε περαστικούς τα φιλικά τους αισθήματα. Αν η ορθωμένη ουρά συνοδεύεται και από ένα ελαφρύ τρέμουλο, τότε σημαίνει ότι η γάτα χάρηκε πολύ.


#2  Ουρά  σαν  ερωτηματικό  

Συνήθως όταν είναι έτσι η ουρά τους αποδεικνύει ότι έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση και ότι θέλουν να παίξουν μαζί σας.  Μπορεί όμως , να οφείλεται και στο ότι  νιώθει επιφυλακτικότητα για το πρόσωπο που αντίκρισε .



#3  Ουρά ανάμεσα στα πόδια



Όταν η γάτα σας βάζει την ουρά της χαμηλά ανάμεσα στα πίσω πόδια δείχνει υποταγή και φόβο. Κάτι την κάνει νευρική και δεν νιώθει ευχάριστα. Θα πρέπει να την καθησυχάσετε, να την κάνετε να ξεπεράσει τον φόβο της και να νιώσει εμπιστοσύνη.



#4  Ουρά  φουσκωμένη  προς  τα  πάνω



Όταν δείτε την γάτα σας να έχει ορθωμένη την ουρά της προς τα πάνω με σηκωμένες τις τρίχες σαν βούρτσα. Σημαίνει ότι είναι πολύ φοβισμένη, σε αμυντική θέση και προσπαθεί να δείξει μεγαλόσωμη για να τρομάξει τον εχθρό είτε αυτός είναι άνθρωπος είτε κάποιο άλλο ζώο. Πολύ πιθανό να ετοιμάζεται να επιτεθεί οπότε να είστε προσεκτικοί.



#5 Ουρά  χαμηλά



Δείχνει εκνευρισμό και σοβαρή διάθεση. Μια χαμηλωμένη ουρά μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να επιτεθεί , άλλες φορές μπορεί να μην σημαίνει τίποτα και να οφείλεται στην ράτσα της γάτας πχ. Οι Περσικές τείνουν να περπατάνε έτσι.



#6 Νευρικό  κούνημα  ουράς



Η ουρά που τινάζεται νευρικά αριστερά και δεξιά σαν μαστίγιο δεν είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι είναι εκνευρισμένη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιτεθεί οπότε καλό είναι να την αφήσετε στην ησυχία της.



#7 Αργό  Κούνημα  Ουράς



Όταν η γάτα κουνάει την ουρά της αργά αριστερά – δεξιά η πάνω - κάτω σημαίνει ότι κάτι της έχει τραβήξει την προσοχή. Αν είναι ακίνητη , χαμηλωμένη και κοιτάζει κάπου συγκεκριμένα πολύ πιθανόν να θέλει να ορμήσει σε κάποιο παιχνίδι η σε κάτι που θεωρεί ‘’ παιχνίδι ‘’.



#8 Ουρά που κουλουριάζει σε κάποιον άλλον



Όταν η ουρά της είναι τυλιγμένη γύρω από κάποιον άλλον άνθρωπο η ζώο σηματοδοτεί την φιλία της, ότι νιώθει εμπιστοσύνη και αφήνει την ουρά της ώστε να το χαϊδέψει.


Μόλις αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να μάθετε και να καταλάβετε τη γλώσσα της ουράς της γάτας σας. Θα εκπλαγείτε από τα πόσο σαφή - σήματα μοιράζεται  μαζί σας.

Όλα τα ζωάκια, μπορούν να μας εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τις κινήσεις του σώματός τους έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε τι νιώθουν! 
















Facebook Twitter Google+ Pinterest