Menu

Τι να προσέξουμε κατά την μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο;

Τι να προσέξουμε κατά την μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο;

Η μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι για να αποφύγουμε απρόβλεπτες καταστάσεις ή ακόμη και ατυχήματα.

Ορισμένες οικογένειες δεν μπορούν να φανταστούν να κάνουν διακοπές χωρίς να συμπεριλάβουν τα σκυλιά τους. Μια έρευνα του 2018 διαπίστωσε ότι σχεδόν το 95% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων σχεδίαζαν τουλάχιστον ένα ταξίδι διανυκτέρευσης που να περιλαμβάνει μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο . 

Πολλά σκυλιά αγαπούν να ταξιδεύουν, αλλά μπορεί να είναι αγχωτικό για εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας εάν δεν είστε προετοιμασμένοι. Προγραμματίζοντας μπροστά, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας είναι ασφαλές και άνετο για εσάς και το σκυλί σας.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με κατοικίδια ζώα, είτε πρόκειται για ευχαρίστηση είτε για ανάγκη, θα πρέπει να κάνετε κάποια βήματα για να προετοιμαστείτε για τις ανάγκες του σκύλου σας κατά τη μεταφορά με αυτοκίνητο καθώς τα μεγάλα ταξίδια, απαιτούν κάποια σκέψη. 

10 συμβουλές μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο και ασφαλή ταξίδια.

#1 Κρατήστε το κατοικίδιό σας συγκρατημένο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. 

Δεν είναι ασφαλές για εσάς ή το σκύλο σας εάν μετακινούνται γύρω στο αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε. Πρέπει να εστιάσετε στην οδήγηση και το σκυλί σας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή εάν ενθουσιαστεί ή φοβηθεί. 

#2 Οι αερόσακοι είναι ιδανικοί για εσάς, αλλά μπορούν να σκοτώσουν το κατοικίδιο ζώο σας εάν έχετε κάποιο ατύχημα μαζί τους στο μπροστινό κάθισμα. 

Εξαιτίας αυτού, κατά τη μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο, ο τετράποδος φίλος σας θα πρέπει να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ταξιδέψετε το κατοικίδιο ζώο σας είναι με ένα κλουβάκι που έχει δεθεί στο κάθισμα με ζώνη ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι το κλουβάκι είναι αρκετά μεγάλο για να σηκωθεί το σκυλί σας, να γυρίσει και να ξαπλώσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζώνη ασφαλείας για κατοικίδια, αλλά αυτά δεν έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν τα ζώα κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος.

#3 Πραγματοποιήστε αρκετά σύντομα ταξίδια με το σκυλί σας για να εξοικειωθείτε με την οδήγηση στο αυτοκίνητο πριν απογειωθείτε σε ένα μακρύ ταξίδι. 

Αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια αυτών των μικρότερων ταξιδιών για να φτάσετε σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με σκύλους.

#4 Τροφοδοτήστε το κατοικίδιό σας ένα ελαφρύ γεύμα τρεις έως τέσσερις ώρες πριν φύγετε. 

Ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, σταματήστε για να ταΐσετε το σκυλί σας. Μην τα ταΐζετε σε κινούμενο όχημα. Εξοπλιστείτε με τις κατάλληλες τροφές για σκύλους και μείνετε ήσυχοι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

#5 Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας μόνο σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας σε υψηλές θερμοκρασίες. 

#6 Συσκευάστε ένα ταξιδιωτικό κιτ για το κατοικίδιο σας. 

Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα επίσημα έγγραφα  του κατοικίδιου ζώου σας, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων πρόσφατων εμβολιασμών. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τα αναλώσιμα που χρειάζεστε για να καθαρίσετε μετά το κατοικίδιο ζώο σας, όπως σακούλες απορριμμάτων και μαντηλάκια. 

Για να διατηρήσετε το κατοικίδιο ζώο σας ευτυχισμένο και απασχολημένο κατά τη μεταφορά με αυτοκίνητο, συσκευάστε μερικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων μερικών καινούριων και μερικά παλιά αγαπημένα. Τέλος, μην ξεχάσετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών για κατοικίδια. Επίσης, μη ξεχνάτε να έχετε μαζί σας τις αγαπημένες του τροφές Josera.

#7 Προσδιορίστε το κατοικίδιο ζώο σας. 

Ενώ το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να διαθέτει μικροτσίπ, βεβαιωθείτε ότι έχει ένα κολάρο με μια ετικέτα ταυτότητας με τη διεύθυνση του σπιτιού σας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου. Για μεγαλύτερα ταξίδια και διακοπές, τυπώστε μια προσωρινή ετικέτα με τον αριθμό τηλεφώνου του προορισμού όπου θα μείνετε σε περίπτωση που το κατοικίδιο ζώο σας χαθεί ενώ ταξιδεύετε. 

#8 Μην αφήνετε το σκυλί σας να έχει κεφάλι του έξω από το παράθυρο. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό κάνει μερικά σκυλιά χαρούμενα και είναι χαριτωμένο να το βλέπεις. Ωστόσο, το κατοικίδιο ζώο σας κινδυνεύει να χτυπηθεί από τα έντομα, πουλιά ή να πεταχτεί έξω από το παράθυρο σε περίπτωση σύγκρουσης ή εάν πρέπει απροσδόκητα να πατήσετε φρένο ή να στρίψετε. 

#9 Φέρτε μαζί σας τα σημαντικά έγγραφα του κατοικίδιου ζώου σας. 

Εάν ταξιδεύετε πέραν των κρατικών ή διεθνών συνόρων, μπορεί να απαιτείται πιστοποιητικό υγείας εκτός από την απόδειξη εμβολιασμού κατά της λύσσας.

#10 Φέρτε το δικό σας νερό ή δώστε στο σκυλί σας εμφιαλωμένο νερό. Το πόσιμο νερό από μια άγνωστη πηγή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest