Menu

Πόσo μπορώ να ταΐσω τον σκύλο μου;

Πόσo μπορώ να ταΐσω τον σκύλο μου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι ιδιοκτήτες σκύλων αναρωτιούνται: «Πόσο φαγητό πρέπει να ταΐζω το σκυλί μου;» Η προσθήκη ενός σκύλου στην οικογένεια, η προσαρμογή στην κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών του σκύλου σας ή ακόμη και η εισαγωγή ενός νέου φαγητού στη διατροφή του σημαίνει ότι είναι καιρός να μάθετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πόσο μπορείτε να ταΐσετε το σκύλο σας.

Παράγοντες που καθορίζουν πόσο μπορείς να ταΐσεις τον σκύλο σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι είδους τροφή παρέχετε στο σκυλί σας. Για να επιλέξετε την καλύτερη τροφή σκεφτείτε τα εξής:

Το βάρος του σκύλου σας

Είναι σημαντικό το σκυλί σας να διατηρεί μια ιδανική κατάσταση σώματος. Εάν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος, ίσως χρειαστεί να τον ταΐσετε λιγότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα σίτισης που αναγράφεται στο πίσω μέρος της σακούλας της τροφής.

Το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου σας

Οι προτάσεις διατροφής στο πακέτο τροφίμων του σκύλου σας βασίζονται σε έναν μέσο ενήλικο σκύλο με φυσιολογικό επίπεδο δραστηριότητας. Εάν ο σκύλος σας ασκείται πολύ καθημερινά, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα τροφής που του δίνετε. Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας είναι ανενεργός, μπορεί να χρειάζετε να τη μειώσετε.

Η ηλικία του σκύλου σας

Οι διατροφικές ανάγκες των κουταβιών διαφέρουν από τα ενήλικα σκυλιά. Και τα ενήλικα σκυλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους ηλικιωμένους σκύλους. Μπορείτε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με το πώς αυτά τα στάδια της ζωής επηρεάζουν την ποσότητα τροφής που πρέπει να καταλαμβάνει το κατοικίδιό σας.

Μόλις βρείτε ένα πλήρες και ισορροπημένο φαγητό που είναι καλύτερο για το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας και την ηλικία του σκύλου σας, τότε μπορείτε να απαντήσετε στην παρακάτω ερώτηση: πόσο πρέπει να φάει ο σκύλος μου; Μια δημοφιλής αναφορά είναι ένα γράφημα για τη διατροφή των σκύλων. Οι πιθανότητες είναι να έχετε ήδη ένα στο σπίτι σας.

Πού είναι τα διαγράμματα διατροφής σκύλου;

Οι χάρτες διατροφής για σκύλους είναι συνήθως σωστοί στη συσκευασία τροφίμων του σκύλου σας, όπως στις συσκευασίες της Josera. Αυτό είναι βολικό για εσάς και απαιτείται από τις ρυθμιστικές αρχές. Πολλά διαγράμματα σίτισης σκύλων είναι παρόμοια, αλλά η μορφοποίηση είναι λίγο διαφορετική από μάρκα σε μάρκα. Η γνώση της ηλικίας και του βάρους του σκύλου σας θα σας καθοδηγήσει, καθώς αυτά τα δύο πράγματα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τρώει το σκυλί σας.

Μπορώ να αφήσω το σκυλί μου να τρώει όλη την ημέρα;

Τα σκυλιά νιώθουν καλύτερα όταν τρέφονται σε καθορισμένες ώρες. Επωφελούνται από μια ρουτίνα με πολλούς τρόπους. Πρώτον, η συνέπεια στους χρόνους σίτισης και στην ποσότητα τροφής του σκύλου σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της πεπτικής του υγείας. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη κατά της αύξησης του βάρους. Τέλος, συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό των ατυχημάτων στο σπίτι ενώ είστε μακριά από το σπίτι.

Γιατί έχει σημασία η ποσότητα τροφής που ταΐζω τον σκύλο μου;

Το σωστό είδος διατροφής μπορεί να κρατήσει το σκυλί σας υγιές. Ο υπερβολικός θηλασμός μπορεί να βλάψει το σκυλί σας. Η λανθασμένη ποσότητα στην τροφή για σκύλους σημαίνει επιπλέον θερμίδες. Αυτό ωστόσο μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους και επιπλέον κιλά που κάνουν το σκυλί σας πιο ευαίσθητο σε ασθένειες, σε προβλήματα αρθρώσεων και άλλα ζητήματα υγείας. Έτσι, η σωστή ποσότητα για το σκυλί σας είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προετοιμάσετε το σκυλί σας για μια υγιή ζωή ένα μπολ κάθε φορά.

Facebook Twitter Google+ Pinterest